Joomla Free Themes by iPage Complaints
  • Harmóniaszobában az élete is harmonikussá válhat, látogasson meg!

Szakmai életút

Bukta Tünde egészségfejlesztő szakpszichológus vagyok.

Első diplomámat pedagógusként szereztem, deviáns személyiségfejlődésű gyermekek nevelésével foglalkoztam gyermekotthonokban Miskolcon és Budapesten.

2008-ban szereztem egyetemi képesítést pszichológia szakon, a Debreceni Egyetemen, majd 2010-ben egészségfejlesztő szakpszichológusi képesítést az ELTE-n.
Magyar Honvédség szakmai keretein belül  10 évig csapatpszichológusként dolgoztam, főleg krízisintervenció, dohányzásról való leszokás támogatás, pszichoszomatikus betegségekben szenvedők segítése volt a fő feladatom azon túl, hogy figyelemmel követtem a békefenntartó misszióból visszatérő katonák életét.

Magánrendelés keretében 2009-től a privát szférában hozzám fordulókkal a Pszichofészek Magánrendelőben foglalkozom. 2011-től a Főnixmed egészségügyi szolgáltató szerződött partnereinél ( Sanofi-aventis Zrt., GE Hungary Kft. - Healthcare, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) a munkavállalók lelki támogatását végzem, valamint a munkahelyi stressz kezelését elősegítő programokat vezetek.

Dr. Antalfai Mártánál tanultam meg a Katarzisz Komplex Művészetterápia alapjait, amely arra tanított meg engem, hogy szervezet öngyógyító folyamatainak beindításával sokat segíthetek magam és a hozzám fordulók életminőségének javításában. Tisztában lettem azzal is, hogy a pszichoszomatikus betegségek hátterében kapcsolati zavarok vagy traumatikus megélések találhatók, és ezen zavarok feldolgozása szükséges ahhoz, hogy a testi betegséggel küzdő egyén a gyógyulás útjára lépjen. A Magyar Honvédség szakmai keretein belül 8 évig egy egészségügyi központban dolgoztam, ahol a páciensek segítése során egyre biztosabbá vált számomra, hogy a testi betegségek mögött meghúzódó lelki okok feltárására szakosodom. 6 éve vezetek csoportfolyamatokat ezzel a művészetterápiás módszerrel és tapasztalom közösségépítő hatását, amelyet kiemelten fontosnak tartok. 
Szakmai munkám fő irányvonalává az egészséges életmód kialakításához szükséges készségek fejlesztése vált, dohányzásról való leszokást támogató programokat vezettem, valamint fél éves egészségmagatartás-fejlesztő programot is indítottam, annak érdekében, hogy az egészséges életmódhoz szükséges gondolkodás, érzés és viselkedésmintákkal megismertessem a résztvevőket. Ebben az évben az Élj aktívan életmódprogram pszichológiai programrészének vezetése a feladatom. Ma már hiszem azt, amit a NLP módszere tanított meg velem, hogy nincsenek tehetetlen személyek, csak tehetetlen elmeállapotok vannak. Sokat tanulmányoztam a siker lélektanát is, mert arra jöttem rá, hogy a segítséget kérők valamennyien arra keresik a választ, hogy hogyan lehetnek eredményesebbek, hatékonyabbak. Ezért sokat segítettem a pácienseknek azzal, hogy a célkitűzés technikáit, a tudatalatti és a tudat kapcsolatát ismertetve velük eredményesebbé váltak a mindennapjaikban. Ebben az évben Williams ÉletKészségek programkeretében egyszerű, a mindennapokban jól alkalmazható stresszkezelő stratégiákat és kommunikációs technikákat sajátítottam el, annak érdekében, hogy a krónikus stresszel való megküzdő képesség fejlesztésével segítsem a komoly szakmai munkát végző emberek életét.

 

A pszichológiai kérdéseivel keressen bátran. Segítségére leszek!