Online pszichológus

Online pszichológiai tanácsadás

Az online tanácsadás a pszichológiai tanácsadás azon formája, amikor nem személyes találkozás történik a páciens és a pszichológus között, hanem online kapcsolaton keresztül történik a beszélgetés. Főként viselkedésváltozás, életmódváltás és új szokások kialakítása témakörben lehet hatékony. A mai felgyorsult világunkban hasznos lehet azon páciensek számára, akik kevés szabadidővel rendelkeznek, vagy nagyobb földrajzi távolság miatt nehezített a személyes megjelenés. Tapasztalataim szerint a páciens és a pszichológus személyes kapcsolatában megtörténhet az a helyzet, hogy a páciens változtat munkahelyén, esetleg szakmai feladatai miatt külföldre megy dolgozni, az online támogatás lehetőséget nyújthat a közös munka folytatására.

 

Online pszichológiai tanácsadás előnyei

Az online pszichológus alkalmazásának előnyeit az alábbi felsorolás tartalmazza:

 

Online pszichológus választásának hátrányai

Az online pszichológiai tanácsadás során az alábbi hátrányokkal kell számolni:

 

Skype tanácsadás folyamata

Az online tanácsadás a Skype program által biztosított kapcsolat során valósul meg, ezért a tanácsadásra jelentkezőnek is rendelkezni kell egy Skype fiókkal. A tanácsadásra mindkét fél számára megfelelő időpontban kerül sor. Az első beszélgetés során egy állapotfelmérés történik, a konkrét probléma meghatározásra kerül, s szükséges támogatási folyamat időintervallumáról és kereteiről egy szóbeli szerződés során megállapodunk, amely tartalmazza a beszélgetések hosszát (50 perc) gyakoriságát (hetente 1 óra) és a várható időtartamot (pl. 5 alkalom). A skype pszichológiai tanácsadás folyamata szinte megegyezik a személyes tanácsadás folyamatával, csak a nonverbális eszközök korlátozottsága miatt a verbális és vizuális eszközök szerepe felértékelődik.

 

Skype tanácsadás könnyített fizetése

Az online pszichológiai tanácsadás díja 12.000 Ft. Lehetőség van a forintban történő fizetés helyett euróban (€) történő fizetésre is, akár Paypal rendszeren keresztül is. Az online pszichológiai tanácsadás ára, amennyiben euróban történik a fizetés 40 €.

 

Az online pszichológiai tanácsadással kapcsolatban és jelentkezés esetén kérem keressen a fent megadott e-mail címen vagy telefonszámon.