Joomla Free Themes by iPage Complaints
  • Harmóniaszobában az élete is harmonikussá válhat, látogasson meg!

Munkavállalók lelki támogatása

Munkahelyi stressz

A pszichoszomatikus tünetek gyakoriságát a munkahelyi stressz egyik legfontosabb indikátoraként értelmezik. A nem megfelelő pszichoszociális munkakörnyezet vagy a munkatársak közötti kommunikáció problémái stresszt generálnak, amelyek kihatnak nemcsak a munkavégzők teljesítményére, hanem egészségükre is. Ennek egyik korai megnyilvánulása a pszichoszomatikus tünetek jelentkezése, illetve halmozódása, mintegy a problémák szomatizálása. A munkahelyi olyan tényező, amely kezelése javasolt és megoldható.

 

Munkavállalók lelki támogatása egyéni formában

Egyéni formában munkavállalók lelki támogatása során a stresszkezelés alapelveire épülő életstílust kiépítésének elősegítése áll a középpontban, amely abban segít, hogy az egyéni megküzdési stratégiák kidolgozása megtörténjen, módosításra kerüljenek az egyéni gondolkodási hibák, és az egyéni differenciáló és döntési képesség fejlesztése is megvalósuljon. Az egyéni lelki támogatása során a főbb témakörök a következők:

  • Szakmai- magánéleti konfliktusok feltárása, ventilláció lehetőségének biztosítása
  • A stresszhelyzethez kapcsolódó érzelmi reakciók megváltoztatásának adaptív és nem adaptív formáinak elemzése
  • A stresszből való felépülés képességének fejlesztése
  • Pszichoszomatikus betegségek érzelmi okainak feltárása

 

Munkavállalók lelki támogatása csoportos formában

Csoportos formában munkavállalók lelki támogatása során a Williams Életkészségek© tréningprogramot alkalmazom 16 órás tréning formájában, amely során 10 bizonyítottan hatékony készség megismerése és elsajátítása történik meg, melyek elősegítik a mindennapi stressz helyzetek és konfliktusok kezelését. A tréning során a résztvevők kommunikációs készsége és önismerete is fejlődik. A tréning hatására a résztvevők személyes hatékonysága hosszú távon fokozódik. A lelki támogató tréning fő témakörei:

  • Hogyan fogalmazzuk meg a problémát és hozzunk döntést?
  • Hogyan ismerjük fel és vezessük le feszültségeinket?
  • Hogyan oldjuk meg kreatívan problémáinkat és érvényesítsük érdekeinket?
  • Hogyan építsünk ki kölcsönösen támogató kapcsolatokat?

 
A Williams Életkészségek© tréningprogramról itt is olvashat.

 

Munkavállalók lelki támogatásának referenciája

Az elmúlt 3 évben több nagyvállalatnál segítettem a munkavállalók lelki támogatásával a hatékonyabb problémamegoldást. Hiszek abban, hogy mind szervezeti szinten, mind egyéni szinten szükséges a beavatkozás a hatékony társas viszonyok kialakulásának elősegítése érdekében, s a munkahelyi konfliktusok, kommunikációs zavarok csökkentése érdekében.

 

A munkavállalók csoportos és egyéni lelki támogatásával kapcsolatos kérdéseivel keressen bátran. Segítségére leszek!